Nieuws uit Brukske

Verslag inzet Brukske Bakfiets op 12 juli 2016

maandag 25 juli 2016

Tijdens een overleg in het wijkteam is het idee ontstaan om weer vaker met de bakfiets in het Brukske rond te fietsen. In juni 2016 is de bakfiets door leden van het wijkteam ingezet om met een aantal kinderen een potje te voetballen. Er waren toen ongeveer 10 kinderen aanwezig. Daar op volgend is op 12 juli de bakfiets voor de tweede keer ingezet voor de kinderen in de wijk.

Op 12 juli zou ik (Kim) voor de laatste keer vanuit mijn stage bij Synthese/Wijkteam Brukske met de bakfiets door de wijk fietsen. Ik heb nog 4 andere vrijwilligers in de wijk gevraagd om mee te helpen. Van 18.15 tot 20.00 hebben wij met de bakfiets op het speelveldje bij de Griegstraat/Chopinstraat gestaan. Samen met de kinderen is er een klein voetbaltoernooitje opgezet. Een vrijwilliger die tevens ook leiding is bij SV Venray (Henk Willems) kon dit in goede banen leiden.

Er sloten dit keer veel meer kinderen aan dan de vorige keer. Uiteindelijk hebben er ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar meegedaan. Zo’n groot aantal hadden we niet helemaal voorzien. Daarnaast was het mooi om te zien dat er verschillende culturen meededen.

Margret Tummers, Timmy Janssen, Marcel Janssen, Henk Willems en Kim Tacken

Terug naar wijknieuws logo wijkteam brukske