Nieuws uit Landweert

Aanpak van het te hard rijden op de Kamperfoelie

dinsdag 17 december 2013

Tijdens de bewonersavond van 13 november 2013 hebben bewoners uit de straat Kamperfoelie aangegeven dat er erg hard gereden wordt in hun straat.

In deze straat wonen en spelen veel jonge kinderen. Een aantal bewoners heeft de handen ineen geslagen om samen een aantal acties op te zetten die er voor moeten zorgen dat automobilisten zich bewust worden van hun rijgedrag.

De bewoners hadden hierover een gesprek met de verschillende samenwerkingspartners en vervolgens zijn een aantal acties uitgewerkt.

Zo is er een smiley geplaatst in de straat, die aangeeft hoe hard er wordt gereden.

Kinderen van de straat hebben tekeningen gemaakt. Zij vragen door deze tekeningen bestuurders van auto's in de straat hun snelheid te matigen: 30 km is de max! De tekeningen zijn in de buurt verspreid met op de achterkant de uitleg van de actie.

Ook is afgesproken dat er in het voorjaar een gerichte snelheidscontrole plaatsvindt.

Verder gaan de kinderen nog enkele verkeersborden beschilderen die in de straat opgehangen worden, om daarmee automobilisten op hun snelheid te wijzen.

En tijdens de jaarlijkse burendag zullen zij een grote tekening maken, om de automobilisten te attenderen op hun rijgedrag.

Zo veel initiatieven moeten wel een positief effect hebben!

Karlijn Versteegen

(Please enable JavaScript to view this email address)

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert