Nieuws uit Landweert

Bewoners Landweert pakken aan! Het hekwerk bij de Honingklaver

dinsdag 17 december 2013

De bewoners uit de straten rondom de Honingklaver hebben de koppen bij elkaar gestoken.Aanleiding is een interview met het Wijkteam Landweert om samen een oplossing te bedenken voor de onveilige situatie rondom het speelveldje in hun buurt.

Om voldoende draagvlak te creëren in de wijk en andere enthousiaste bewoners bij het project te betrekken is er eerst een klein draagvlakonderzoek gehouden in de aangrenzende straten van het speelveldje. De werkgroep heeft vervolgens de taken verdeeld en is op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit speelveldje veilig en kindvriendelijk te maken zodat de kinderen niet meer zomaar de straat op kunnen rennen. In samenwerking met het Wijkplatform Landweert en Wonen Limburg werden de financiën geregeld.  Ook de firma Versleijen was zo vriendelijk om het hekwerk voor een vriendschappelijke prijs te plaatsen. Ondertussen is het hekwerk geplaatst en initiatiefneemster Rebecca Fleurkens kan weer met een gerust hart naar de spelende kinderen kijken zonder bang te hoeven zijn dat deze zomaar de weg oprennen. De volgende stap is om hondenbezitters te attenderen op het feit dat hun honden niet mogen poepen op het speelveldje en dat zij de poep van hun hond moeten opruimen. Daarvoor kunnen de kinderen uit de straat een mooie tekening inleveren bij Honingklaver 6. Die tekeningen worden geplastificeerd en op het hekwerk gehangen.  .

Op woensdag 19 februari a.s. zullen de bewoners van dit initiatief en de andere initiatiefnemers van de prioriteiten waarop op 6 november het meest gestickerd is, hun prioriteit delen met de bewoners van Landweert.

Wilt u zelf ook iets aanpakken in uw wijk? Neem dan contact op met het wijkteam Landweert of mail naar (Please enable JavaScript to view this email address)

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert