Nieuws uit Landweert

Natuurspeeltuin thema voor basisschool De Kruudwis

zaterdag 7 december 2013

Een werkgroep bestaande uit bewoners van de wijk Landweert heeft vanuit het wijkteam Landweert het plan op gepakt om op het voormalig tennispark Rodhe een natuurspeeltuin te gaan realiseren.

Daarbij zijn de kinderen van basisschool De Kruudwis gevraagd of zij ideeën hebben over hoe deze speeltuin  eruit zou moeten zien.

Donderdag 21 november was de werkgroep uitgenodigd om op de basisschool De Kruudwis  een kijkje te komen nemen bij de werkstukken die de kinderen gemaakt hadden. De kinderen hebben grotendeel tijdens handwerk en techniek maquettes gemaakt met de natuurspeeltuin als thema. De werkgroep stond versteld van de goede ideeën en het mooie werk wat de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 gemaakt hadden. De kinderen uit groep 1, 2, 3 en 4 hadden aan de hand van fotomateriaal een keuze gemaakt wat zij leuk zouden vinden. Al deze ideeën worden bekeken en samengevat door de werkgroep en daar waar mogelijk zal de werkgroep deze ideeën uitwerken en beoordelen of dit gerealiseerd kan worden. Natuurlijk speelt veiligheid een grote rol maar ook financiën en haalbaarheid. Al met al was het een heel leerzaam evenement en hopelijk kunnen de kinderen van de wijk Landweert volgend jaar spelen op een terrein in een natuurlijke omgeving.

De werkgroep is nog steeds op zoek naar materialen, transport en natuurlijk wat extra handjes. Heeft u tips of wilt u zich beschikbaar stellen dan kunt u contact opnemen met de werkgroep. theohendriks@home.nl  of tel: 0478 514131. Er is ook een website van het plan: http://www.groendichterbij.nl/natuurspeeltuinlandweert

PeelenmaasTV maakte een de reportage over de speeltuin:

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert